Vinul poate sa puna in valoare nenumarate preparate, dar si la randul sau poate fi valorificat de mancarea potrivita. Cine cunoaste cateva reguli de baza cu privire la asocierile culinare are ocazia de a se bucura de o experienta placuta la fiecare masa. Pastele sunt preferatele multora dintre noi, iar daca sunt servite alaturi de paharul de vin potrivit vei avea numai de castigat. In schimb, tinand cont de faptul ca avem acces la nenumarate vinuri in comert, poate fi dificil sa ne limitam la o sticla care sa completeze preparatele italiene.
Sosurile rosii sunt de nelipsit din retetele
de paste, fiind acide, intepatoare, poate chiar picante, iar in completarea lor
pot veni vinurile corpolente si bogate. Pe masura ce se adauga arome bogate
precum branzeturi, legume sau carne este recomandat sa creasca si corpolenta
vinului. De exemplu, pentru o portie de paste bolognese se poate alege un vin
Cabernet Sauvignon. Mancarea este plina de savoare si are nevoie de un
companion cu un gust bogat si un final lung, iar canditatul ideal este Cabernet
Sauvignon din gama Budureasca Premium. Acesta se remarca prin culoarea sa
rubiniu inchis, avand nasul interesant alcatuit din note de fructe de padure in
completarea carora vin accentele de tutun. Este corpolent si are un gust bogat
de mure si cirese negre in care taninurile s-au integrat perfect. Pe langa paste,
acest vin se poate servi alaturi de o multime de preparate din carne de vita.
Pastele cu sos alb se potrivesc de minune
alaturi de un vin Chardonnay de inalta calitate. Vinurile albe, proaspete vin
in completarea densitatii aromelor sosului alb si scoate in evidenta nuantele
delicioase ale acestuia. Cu o corpolenta ideala, un asemenea vin ascunde
deseori note de citrice aflate in echilibru cu branzeturi precum parmezan.
Astfel, Chardonnay din gama Budureasca Premium este un vin care nu trebuie
ratat. Cucereste prin culoarea sa galben verzui pal, avand un nas intens si
aromatic de fructe tropicale precum guava si papaya, in completarea carora vin
accentele discrete de agrise. Corpolenta ideala, aciditatea proaspata si gustul
placut de fructe tropicale coapte se impletesc de minune cu finalul lung si
cremos.
Daca iti plac pastele cu fructe de mare, atunci
Fumé din gama Budureasca Clasic poate fi partenerul perfect. Vinurile usoare
permit fructelor de mare sa straluceasca, iar gustul racoritor va scoate in
evidenta notele sarate. Patru soiuri de struguri albi au dat viata acestui vin
de inalta calitate din portofoliul Budureasca, Chardonnay, Sauvignon Blanc,
Feteasca Regala si Pinot Gris. Fiecare dintre acestea au un cuvant greu de spus
luate separat, motiv pentru care nu este simpla gasirea echilibrului perfect
intre ele. Maiestria oenologului este demonstrata de calitatea acestui vin care
cucereste prin culoarea sa galben pai. Aroma placuta de pepene galben copt este
completata de notele discrete de stejar. Gustul de gutuie si accentele de
stejar dezvaluie un final lung, foarte placut. Fumé din gama Budureasca Clasic
este un vin foarte versatil ce se poate consuma, pe langa paste, alaturi de
diferite preparate precum cele din pui, fructe de mare sau branzeturi.
In magazinul online al Cramei Budureasca poti
gasi o gama foarte variata de vinuri de inalta calitate pe care sa le poti
servi alaturi de paste, dar si o multime de alte preparate. Astfel, ai ocazia
de a descoperi vinuri care sa te cucereasca de la primul pahar si care sa se
dovedeasca a fi potrivite pentru nenumarate contexte. Fie ca alegi sa servesti
masa la restaurantul preferat, fie sa o pregatesti acasa, aceasta poate fi mai
buna alaturi de un vin pe masura.